İç bakla mayası, ekmek ve hamur işlerinde kullanılan özel bir maya türüdür. İç bakla, özellikle Orta Doğu mutfağında ve bazı yerel geleneklerde ekmek yapımında kullanılan bir malzemedir.
İç baklanızı havanda dövün ve bir kaseye aktarın. Sıcak suyu üzerine döküp, 48 saat dinlendirin. Bu süre içinde baklanız ekşiyecektir (kokusu oldukça kötü). Ekşimemişse bir gün daha bekletin. Ekşiyen baklayı süzün. Suyuna azar azar un ilave ederek, hamur oluşturun.
Bir gün dinlendirin. İki katı büyüklüğe ulaşan hamurunuz artık ekmek yapımı için hazır demektir. Ceviz büyüklüğünde bir parçayı, daha sonraki ekmek yapımında kullanmak için ayırmayı unutmayın!
Ekmeğinize istediğiniz şekli verin ve mısır unu serpili tepsinize yerleştirin. Üzerine şifasını sürün (su, süt veya sulandırılmış yoğurt). Bir saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında önce 10 dakika, sonra fırınının ayarını 170 dereceye getirerek 20-25 dakika daha pişirin.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.