Mısır Taneli Ekmek
Mısır taneleriyle zenginleştirilmiş bu ekmek, tatlımsı ve hafif çıtır dokusuyla her öğüne neşe katar.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Maya ve toz şekeri ılık suda eritin. Mısır ve buğday ununu karıştırıp üzerine erittiğiniz mayayı ve tuzu ilave edin. Yoğurduktan sonra üzerini hava alacak şekilde kapatıp oda sıcaklığında, hamur iki katı kabarana dek dinlendirin.
-
2
Kabardığında unladığınız düz bir zemin üzerine alın. Haşlanmış mısır tanelerini kuruladıktan sonra hamura ilave edip 1-2 dakika daha yoğurun. Yağladığınız ekmek kalıbına alarak yarım saat bu şekilde bekletin.
-
3
Daha sonra üzerine un ve mısır taneleri serperek önceden ısıttığınız 200 derece fırında üzeri hafif kızarana dek pişirin. Pişen mısır taneli ekmeğin soğumasını bekleyerek ekmek kalıbından çıkartın ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL