Mısır Ekmeği

Ev Yapımı Mısır Ekmeği Tarifi: Doğal malzemelerle hazırlanan, sıcacık fırın keyfi sunan ve misafirlerinizi büyüleyecek pratik mısır ekmeği tarifimiz, kahvaltı sofralarınızın ve çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Geniş bir kapta mısır unu, un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
-
2
Başka bir kapta süt, zeytinyağı, toz şeker ve yumurtaları iyice çırpın.
-
3
Islak malzemeleri kuru malzemelerin üzerine dökün. Bir spatula veya tahta kaşık kullanarak karışımı pürüzsüz bir hamur haline gelene kadar karıştırın. Hamur çok yoğun olmamalı; akıcı bir kıvamda olmalıdır.
-
4
Hazırladığınız hamuru tereyağı ile yağlanmış döküm demir tava veya kek kalıbına dökün. Hamuru eşit bir şekilde yaymaya özen gösterin ki ekmek her yerinden aynı şekilde pişsin.
-
5
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Mısır ekmeğinin üstü altın sarısı bir renk almalı ve içine batırdığınız kürdan temiz çıkmalıdır.
-
6
Fırından çıkardıktan sonra mısır ekmeğini 10 dakika dinlendirin. Dilimleyip ılık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar