Otlu Mısır Ekmeği
Taze otların ve mısır ununun mükemmel birleşimi! Otlu mısır ekmeği, doğal ve hafif bir lezzet sunarak her öğünde keyifli bir seçenek olur.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurtaları yoğurma kabına kırıp çırpın. Üzerine süt, ayçiçek yağı, toz şeker, instant maya, maydanoz, dereotu, kekik ve tuz ekleyip karıştırın. Mısır unu ve buğday ununu karışıma ekleyip, elinizle yoğurun.
-
2
Hamuru ikiye ayırıp, orta büyüklükte yağlanmış yuvarlak fırın kaplarına yerleştirin. Elinizle üzerilerini düzeltip su sürün ve kıyılmış badem serpin. Nemli bir bezle kapatıp 20 dakika mayalandırın. Fırına koymadan önce kapların üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
-
3
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Alüminyum folyoları alıp, 10 dakika daha pişirin. Fırını kapatıp ekmekleri 10 dakika içinde dinlendirdikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL