Soslu Baloncuk Ekmek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Hamur için gerekli olan malzemelerle ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Üzerini streç filmle kapatıp 30 dakika dinlendirin. Üzeri için eritilmiş tereyağının içine baharatları ve sarımsağı ekleyerek karıştırın ve kenara alın.

  • 2

    Dinlenen hamurdan küçük bezeler yapıp elinizle hafifçe açın. Bezenin içine küp şeklinde doğranmış kaşar peyniri koyun. Ek yerini sıkıca kapatıp fırın tepsisine bal peteği şeklinde dizin. Üzerine tereyağlı sosu sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi olana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...