Sütlü Yulaf Ekmeği

Sağlıklı ve doyurucu bir başlangıç! Sütlü yulaf ekmeği, yulafın besleyici gücü ve sütle yumuşacık dokusuyla mükemmel bir lezzet sunar.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yaş mayayı toz şeker ve yarım su bardağı suyla birlikte bir kaba alın. Karıştırarak eritin ve 10 dakika bekletin. Yulaf unu ve buğday ununu geniş bir kaba alıp karıştırdıktan sonra ortasını havuz şeklinde açın. Erimiş maya, yulaf ve tuzu ortasına koyun.
  • 2
    Azar azar süt ilave ederek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında hamur iki misli büyüklüğe erişene dek mayalandırın. Daha sonra hamuru unlu zeminde yeniden yoğurup 10 eşit parçaya ayırın.
  • 3
    Her parçaya elinizle mekik şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsilerine yerleştirin. Üzerlerine süt sürüp, yulaf serpin ve keskin bir bıçakla birer çizik atın.
  • 4
    Nemli bir bezle üzerilerini örterek tepside 20 dakika daha ikinci mayalandırmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.