Tarhana Mayası

Lezzetli tarhana mayalı ekmek tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yoğurt ve tarhanayı, hamur kıvamında yoğurun. Zeytinyağını ilave edip tekrar yoğurun. Soğanı ikiye kesip, hamurun orta yerine yerleştirin. Bir gün dinlendirin. Ertesi gün soğanı kaldırıp, hamura azar azar un ilave ederek yoğurun. Gerekirse, az olmak koşulu ile su da ekleyebilirsiniz. Daha sonra hamuru dinlenmeye bırakın.
  • 2
    Üçüncü gün, hamurunuz kabarmış ve iki katı büyüklüğe ulaşmış olmalı. Artık, tarhanalı ekmeği pişirme vaktiniz geldi. Daha sonra yine tarhana mayalı ekmek yapabilmek için, ceviz büyüklüğünde bir parça hamuru ayırın ve buzdolabına kaldırmayı sakın unutmayın! Kalanı ile, istediğiniz şekilde ekmeğinizi oluşturun.
  • 3
    Ben yuvarlak ekmekler hazırladım, her birine taze kekik ile taç yaptım. Üzerine şifasını sürün (su, süt veya sulandırılmış yoğurt). Biraz un serpiştirin. Mısır unu serpilmiş tepsinize ekmeği yerleştirin. 1 saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında önce 10 dakika, sonra fırınının ayarını 170 dereceye getirerek 20-25 dakika daha pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.