Üzümlü Kepek Ekmeği
Tatlı ve sağlıklı bir buluşma! Üzümlü kepek ekmeği, kepeğin lifli dokusu ve üzümün doğal tatlılığıyla lezzetli bir atıştırmalık veya kahvaltı alternatifi sunar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Üzümleri ayrı kaplara alıp üzerilerini geçecek kadar su ekleyin. 30 dakika bekletip sularını süzün.Kepekli unu geniş bir kaba alıp üzerine üzümleri, instant mayayı ve tuzu ekleyip karıştırın. Azar azar su ilave ederek yoğurun.
-
2
Üzerine nemli bir bez örterek hamur iki misli büyüklüğe erişene dek mayalandırın.Daha sonra unlu zeminde yoğurup, yağlanmış baton bir kek kalıbına yerleştirin. Üzerine su sürüp mavi haşhaş tohumu ve ay çekirdeği serpin.
-
3
Ekmek hamurunun üzerine çapraz olarak kesikler atın. Üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika da kalıpta mayalandırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45-50 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL