Zeytinli Ekmek

Zeytinli ekmek, Akdeniz mutfağının aromatik lezzetlerini sofranıza taşıyan, zengin ve doyurucu bir ekmek türüdür. İçinde siyah veya yeşil zeytin parçalarının bulunduğu bu ekmek, zeytinlerin tuzlu ve yoğun aromasıyla hamura bambaşka bir karakter kazandırır.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Unu eleyip ortasını açın. Mayayı ufalayarak ekleyin ve bir miktar ılık su ile ıslatın. Yumurta sarısı hariç bütün malzemeyi ekleyip, ılık su ilavesi ile orta kıvamda bir hamur elde edin. 15 dakika dinlendirdikten sonra 4 eşit parçaya bölüp yuvarlak şekil verin. Bir süre mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında, ekmek içini çekinceye kadar pişirin

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.