Zeytinli Soğanlı Ekmek

Mis gibi kokusuyla sizi mest edecek bir lezzet! Kararmış zeytinlerin tuzlu tadı ve karamelleşmiş soğanın tatlılığı, yumuşacık ekmekle buluşuyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Unu geniş bir kaba alın. Ayrı bir yerde mayayı sütün yarısı ile açıp, una ilave edin. Kalan süt ve sıcak suyu ekleyip karıştırın. Toz şeker, yarım çay bardağı zeytinyağı ve tuz ilave edip karıştırın. İki saat dinlendirip, sekiz veya dokuz bezeye ayırın.
  • 2
    Ayrı bir yerde küp doğranmış soğanı yarım çay bardağı zeytinyağında karamelize olana dek karıştırın. Ocaktan almaya yakın pul biber ekleyin. Ocaktan alıp, doğranmış kuru domates, dilimlenmiş zeytin, kıyılmış dereotu, maydanoz ve tuz ekleyip karıştırın.
  • 3
    Bezelerin içlerine bu harçtan pay edip, yağlanıp unlanmış küçük boy kek kalıplarına yerleştirin. Üzerlerine ayçiçek yağı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.