Açık Börek

Misafirlerinizi mest ettirecek açık börek nasıl yapılır? Kendinizden söz ettireceğiniz açık börek tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    İç malzeme için ufalanmış peynir, kıyılmış dereotu ve maydanozu harmanlayıp kenara alın. Hamur için un, maya ve tuzu harmanlayıp ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına süt, ayçiçek yağı, yumurta ve yumurta akı ekleyip hafifçe karıştırın.

  • 2

    Azar azar su ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya ayırıp, her birini merdane yardımıyla ve unlu zeminde 1 mm kalınlığında yuvarlak olacak şekilde açın. Harcı hamurların üzerine pay edip, rulo şeklinde sarın. Orta boy dikdörtgen bir tepsiye yan yana yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, bıçak yardımıyla boylamasına kesikler atın. Susam serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.