Çavdar Ekmeği

Kahvaltı sofranıza sağlık ve lezzet dolu bir ekmek davet etmeye ne dersiniz? Çavdar ekmeği bundan böyle sofranızın vazgeçilmez ekmeği olmaya aday!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Çavdar unu, un, ekşi maya, kuru maya, tuz ve suyu yoğurma kabına alın. Hamur yüzeyi parlak bir hal alana kadar yoğurun.

  • 2

    Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat mayalandırın. Mayalanan hamura yuvarlak şekil verip üzerini tekrar nemli bir bezle örterek 2 saat kadar daha mayalandırın.

  • 3

    Dinlenen hamurun üzerine temiz bir jilet yardımıyla çizikler atın. 200-220 derece fırında 50 ila 60 dakika pişirin. Ilınana kadar bir ızgara telinin üzerinde bekletin. Servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...