İçilikli börek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamuru için un, yumurta ve tuzu yoğurma kabına alın. Hafif sert kıvamlı bir hamur elde edene kadar su ilave edip yoğurun. Hamuru 5 eşit bezeye ayırın ve her birini yufka büyüklüğünde açın.
-
2
İç malzeme için Bizim Yağ'ı bir tavada eritip kıyma ve kıyılmış soğanı kavurun. Tuz ve karabiber ekledikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. İlk yufkayı tezgaha serin ve iki parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Daha sonra kestiğiniz şeritlerin 3-4 tanesini üst üste koyun ve erişte gibi kesin. Kalan uzun şeritleri de aynı şekilde hazırlayın ve kıymalı iç harç ile karıştırın.
-
3
Fırın tepsisini yağlayın ve bir adet yufkayı tepsiye yayın. Üzerine eritilmiş Bizim Yağ sürüp ikinci yufkayı serin ve iç malzemeyi yayın. Üzerine üçüncü yufkayı serin ve Bizim Yağ sürün. En son kalan yufkayı serin ve üzerine eritilmiş Bizim Yağ ile yoğurt karışımını fırça yardımıyla sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri