Otlu Gül Böreği
Börek hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı… Yufka; bol yeşillik ve protein kaynağı lor peyniri ile birleşince ortaya tadına doyulmaz, enfes bir börek çıktı. İftara kısa süre kala dahi yapabileceğiniz bu börek tüm övgüleri hakediyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yeşillikleri iyice yıkayıp kurulayın. Sebzelerin hepsini Arnica Rapid mini doğrayıcının haznesine alıp çekin. Daha sonra çekilmiş yeşillikleri cam bir kaba alın.
-
2
Üzerine lor peyniri, tuz ve karabiberi ile edin. Kaşık yardımı ile karıştırın. Sos için yumurta, zeytinyağı ve sütü başka bir kaba alın. Çırpma teli ile iyice çırpın ve kenara alın.
-
3
Yufkaların her birini ortadan dörde kesip toplamda 8 eşit ve büyük üçgen yufkalar elde edin. 1 adet yufkayı geniş tarafı kendinize yakın olacak şekilde düz bir zemine yayın.
-
4
Üzerine 1-2 yemek kaşığı sostan gezdirin. Geniş tarafına 2-3 yemek kaşığı harçtan yerleştirin. Yufkanın sağ ve sol taraflarından harcın üzerine gelecek şekilde hafif içe doğru katlayın.
-
5
Daha sonra ileriye doğru sarıp rulo yapın. Bir kenarından tutarak kendi etrafında döndürün. Yuvarlak gül şekli verin. Kalan yufka, sos ve harcı da aynı şekilde hazırlayın.
-
6
Börekleri fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine kalan sosu gezdirin. Susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirin. İlk sıcağı geçtikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri