Hamuru için un, yumurta ve tuzu yoğurma kabına alın. Hafif sert kıvamlı bir hamur elde edene kadar su ilave edip yoğurun. Hamuru 5 eşit bezeye ayırın ve her birini yufka büyüklüğünde açın.
İç malzeme için Bizim Yağ'ı bir tavada eritip kıyma ve kıyılmış soğanı kavurun. Tuz ve karabiber ekledikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. İlk yufkayı tezgaha serin ve iki parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Daha sonra kestiğiniz şeritlerin 3-4 tanesini üst üste koyun ve erişte gibi kesin. Kalan uzun şeritleri de aynı şekilde hazırlayın ve kıymalı iç harç ile karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayın ve bir adet yufkayı tepsiye yayın. Üzerine eritilmiş Bizim Yağ sürüp ikinci yufkayı serin ve iç malzemeyi yayın. Üzerine üçüncü yufkayı serin ve Bizim Yağ sürün. En son kalan yufkayı serin ve üzerine eritilmiş Bizim Yağ ile yoğurt karışımını fırça yardımıyla sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.