Kokoreçli Pide

Kokoreçli pide olur mu demeyin! Pide hamurunun kokoreçle bütünleşen tadı oldukça lezzetli.Oldukça pratik olan bu tarifi hemen denemelisiniz! İşte Kokoreçli Pide nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Hamur için un, maya ve tuzu yoğurma kabına alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyin ve yoğurun. Hamuru 10 eşit bezeye ayırın ve üzerini nemli bir bezle örtüp, 15 dakika dinlendirin.

  • 2

    İç malzeme için kıyılmış kokoreci kendi yağında kendi suyunu salıp çekene kadar kavurun. Ocaktan alın ve baharatları katıp, soğumaya bırakın. İçine kabukları soyulup küp doğranmış domates ve biberi katın.

  • 3

    1 adet bezeyi oklava yardımıyla açın ve kenarlarını 1 parmak genişliğinde içeri doğru kıvırın. Karşılıklı uç kısımlarına elinizle bastırın ve pide şekli verin. Orta kısmına iç harçtan yayın. Bezeler ve iç harç bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Fırın tepsisine aldığınız pideleri önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra kenar kısımlarına tereyağı sürüp, sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.