Hamuru için yumurta akı ile tereyağını tel çırpıcı ile çırpın. Yoğurt, sirke, tuz ve toz şeker ekleyip homojen bir kıvam alana dek çırpmaya davam edin. Un ve kabartma tozunu ayrı bir yerde karıştırdıktan sonra azar azar yoğurtlu karışıma ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 20 dakika buzdolabında dinlendirin.
İç malzeme için ince kıyılmış kurutulmuş domates, ceviz, tuz, karabiber ve taze kekiği karıştırın. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bir parçasını avucunuzda biraz açın. İçine bir tatlı kaşığı hazırladığınız harçtan ekleyip kapatın. Avucunuzda yuvarlayıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
Kalan hamur parçalarını da aynı şekilde hazırlayın. Yumurta sarısı ve pekmezi karışıştırıp üzerilerine sürün. Çörek otu veya ay çekirdeği serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.