Pirinçli Hanım Böreği

Pirincin hamur işinde kullanılmasına şaşırabilirsiniz ama lezzetine daha çok şaşıracaksınız. Tadı damağınızda kalacak lezzetlerden Pirinçli Hanım Böreği tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Soğanı küp doğrayıp, ayçiçek yağda kavurun. Dolmalık fıstık ilave edip, kavurmaya devam edin. Kıyma ilave edip, kıyma suyunu salıp yeniden çekene dek soteleyin. Pirinç ekleyip, 3 dakika kavurun. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Kıyılmış nane, tarçın, mercanköşk, kuş üzümü, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
-
2
Her bir yufkayı 8 üçgen parçaya bölün. Yufkaları düz bir zemine serip, geniş taraflarına naneli karışımı pay edin. Sigara böreği gibi sarıp, kızgın ayçiçek yağda kızartın. Üzerlerine kaşar peyniri serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL