Sofra
Kolay yapımı galettesi ve meyveleri ile harika bir sunumu ile acil durumların yardımcısı Orman Meyveli Mini Galette tarifini mutlaka denemelisiniz.

4 Porsiyon
30 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet yumurta,

    75 gram oda sıcaklığında tereyağı

    3 yemek kaşığı su,

    150 gram tam buğday unu

    1 yemek kaşığı dut unu,

    50 gram frenk üzümü

    50 gram frambuaz,

    50 gram file badem

    3 yemek kaşığı akçaağaç şurubu

Yumurta, tereyağı, su, buğday ve dut ununu iyice karıştırın. Karışımı 4 eşit parçaya bölüp, 4 farklı pişirme kağıdı üzerine yerleştirin ve merdane yardımıyla incecik açın.

Ortalarına meyveleri pay edip, pişirme kağıdı yardımıyla kenarları ortaya doğru katlayın. Hamurların kenarlarına file badem serpin. Üzerlerine akçaağaç şurubu gezdirip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirin.

Servis önerisi: Orman meyveli galette'lerin ortalarına taze vanilyalı dondurma yerleştirerek de servis yapabilirsiniz.