Bademli Kek

Bademli Kek

Lezzetli bademli kek tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bademleri 5 dakika haşladıktan sonra kabuklarını soyun. İncirleri minik doğrayın. Toz şekeri suda eritip kaynatarak şerbeti hazırlayın. Bademleri, incirleri ve susamları şerbete atıp bir müddet pişirin. Suyunu çekince ocaktan alın.
  • 2
    Diğer tarafta yumurta ve toz şekeri çırpın. Yağ ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Unu eleyip, karbonat ve vanilyayı ekleyin. Kelepçeli kalıbın dibine yağlı kağıt yayın. Üzerine hamuru dökün.
  • 3
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan batırarak kontrol ettiğinizde hamur yapışmayacak kıvama gelene dek pişirin. Üzerine bademli karışımı yayın.Fırında 5 dakika daha tutup, çıkarın. Servis tabağına ters çevirerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...