Bademli Kek
Lezzetli bademli kek tarifimiz...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bademleri 5 dakika haşladıktan sonra kabuklarını soyun. İncirleri minik doğrayın. Toz şekeri suda eritip kaynatarak şerbeti hazırlayın. Bademleri, incirleri ve susamları şerbete atıp bir müddet pişirin. Suyunu çekince ocaktan alın.
-
2
Diğer tarafta yumurta ve toz şekeri çırpın. Yağ ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Unu eleyip, karbonat ve vanilyayı ekleyin. Kelepçeli kalıbın dibine yağlı kağıt yayın. Üzerine hamuru dökün.
-
3
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan batırarak kontrol ettiğinizde hamur yapışmayacak kıvama gelene dek pişirin. Üzerine bademli karışımı yayın.Fırında 5 dakika daha tutup, çıkarın. Servis tabağına ters çevirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL