Frambuazlı Cheesecake Tarifi: Frambuazlı Cheesecake Nasıl Yapılır?

Frambuazlı Cheesecake Tarifi: Frambuazlı Cheesecake Nasıl Yapılır?

Frambuaz ve cheesecake ayrı ayrı yenildiğinde de lezzet bombardımanı yaşatırken ikisinin birleşiminde ortaya çıkan lezzetin tarifi mümkün olmuyor. Evinde bu tatlıyı yapmak isteyenler, Frambuazlı cheesecake tarifi ve yapılışını merak ederek araştırıyor. Peki Frambuazlı cheesecake nasıl yapılır? İşte tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yulaflı bisküvileri mutfak robotunda iyice kırın. Tereyağını eritin. Bisküvilerin üzerine dökerek iyice karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının tabanına ölçüsüne göre yağlı kağıt serin. Kenarlarını da margarin ile yağlayın.

  • 2

    Hazırladığınız bisküvi tabanını kek kalıbına dökerek her tarafına yayın. Kenarlarına doğru 1 cm yüksekliğinde olsun. Elinizle zeminini iyice bastırın. Daha sonra buzdolabına kaldırıp bekletin. Diğer yandan derin bir kabın içine krem peynirlerini alın. Üzerine toz şekeri döküp mikser ile şeker eriyince kadar iyice çırpın.

  • 3

    Üzerine 1 kutu kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından sırayla yumurtayı ekleyin. Son olarak unu ve vanilini ekleyin. Buzdolabından çıkardığınız kek kalıbının içine yavaşça dökün.

  • 4

    Önceden ısıtılmamış 160 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dk pişirin. Frambuaz sosu için sos tenceresine frambuazları alın. Üzerine toz şekeri ekleyin. Orta ateşte şeker eriyince kadar pişirin.

  • 5

    Nişastayı yarım çay bardağı suda eritin. frambuazların üzerine ip gibi döküp hızlıca karıştırın. 2 dk sonra ocaktan alın.

  • 6

    Fırından çıkartıp iyice soğutup buzdolabında dinlendirdiğiniz cheescakenizin üzerine döküp servis edin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...