Baharatlı, Meyveli Kek
Burçların damak zevkleri ve yemek alışkanlıkları birçoğumuzun ilgisini çeken renkli konuların başında gelir. Arnica işbirliği ile hazırladığımız ‘Arnica ile Burçlar Sofrada’ video serimizin ilki mutfağa dair ilgisini renkli bir sohbetle öğrendiğimiz ‘Başak Burcu’ oldu. Şef ve programın moderatörü Pelin Bozkurt Bilgiç ilk yayınımızda bir başak burcu olan Arnica Yönetim Kurulu Başkanı Senur Akın Biçer’i ağırladı.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Geniş bir kaba yumurtaları kırıp çırpma teli çırpın. Süt ekleyip karıştırın. Rendelenmiş portakal kabuğu, portakal suyu ve zeytinyağı ilave edip karıştırmaya devam edin. Küp doğranmış muzu katıp karıştırın.
-
2
Dut ununu ekleyin. Kabuğu ile birlikte rendelenmiş kabağı ilave edin. Unu katıp spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırın. Harca karanfil ve kakule karışımını ekleyip zerdeçalı ilave edin.
-
3
Ayrı bir yerde karbonat ve limon suyunu karıştırıp harca ekleyin. Üzümleri ikiye kesip ilave edin. Tarçını serpiştirin. Küp doğranmış kayısıyı katıp alttan üste doğru karıştırın. Küçük boy ve kelepçeli kek kalıbını zeytinyağı ile yağlayın.
-
4
Harcı kalıba döküp üzerini spatula yardımıyla düzeltin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra ilk sıcağı geçtikten sonra dilimleyin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri