Çikolata Soslu Panettone

Farklı kültürlerin tariflerini evinize taşımak istiyorsanız, çikolata soslu panettone tarifini mutlaka deneyin.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Derin bir kapta mayayı suyla karıştırarak eritin. Yarım su bardağı unu ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp 6 saat dinlendirin.
  • 2
    Bu arada oda ısısında beklettiğiniz tereyağını ve yumurtaları çırpın. Toz şeker, vanilya ve suyu da ekleyip karıştırın. Kuş üzümünü katıp karıştırın.
  • 3
    Kuru üzümleri buzdolabında bekletin. Mayayı karışıma ekleyip yoğurun. Yoğurma sırasında kalan unu yavaş yavaş ilave edin. Hamur elastik oluncaya kadar un ekleyin.
  • 4
    Hamuru yağlanmış derin bir kaba alın. Bir bezle üzerini örttükten sonra tekrar 6 saat dinlendirin.
  • 5
    Yarım yemek kaşığı un, üzüm, limon ve portakal rendesini harmanlayın. Bu karışımı hamura ekleyip 5 dakika yoğurun.
  • 6
    Derin bir fırın kabını yağlayıp pişirme kağıdı ile kaplayın. Hamuru kalıba yerleştirin.
  • 7
    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Çikolata sos için çikolatayı benmari usulü eritin.
  • 8
    Çikolata erimeye başlayınca kremayı da ekleyip karıştırın. Parlak ve pürüzsüz bir kıvam elde edince ocaktan alın. Ilındıktan sonra panettone'nin üzerine gezdirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...