Çikolata Soslu Panettone
Farklı kültürlerin tariflerini evinize taşımak istiyorsanız, çikolata soslu panettone tarifini mutlaka deneyin.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derin bir kapta mayayı suyla karıştırarak eritin. Yarım su bardağı unu ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp 6 saat dinlendirin.
-
2
Bu arada oda ısısında beklettiğiniz tereyağını ve yumurtaları çırpın. Toz şeker, vanilya ve suyu da ekleyip karıştırın. Kuş üzümünü katıp karıştırın.
-
3
Kuru üzümleri buzdolabında bekletin. Mayayı karışıma ekleyip yoğurun. Yoğurma sırasında kalan unu yavaş yavaş ilave edin. Hamur elastik oluncaya kadar un ekleyin.
-
4
Hamuru yağlanmış derin bir kaba alın. Bir bezle üzerini örttükten sonra tekrar 6 saat dinlendirin.
-
5
Yarım yemek kaşığı un, üzüm, limon ve portakal rendesini harmanlayın. Bu karışımı hamura ekleyip 5 dakika yoğurun.
-
6
Derin bir fırın kabını yağlayıp pişirme kağıdı ile kaplayın. Hamuru kalıba yerleştirin.
-
7
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Çikolata sos için çikolatayı benmari usulü eritin.
-
8
Çikolata erimeye başlayınca kremayı da ekleyip karıştırın. Parlak ve pürüzsüz bir kıvam elde edince ocaktan alın. Ilındıktan sonra panettone'nin üzerine gezdirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL