Islak Kek Tarifi
Bol soslu kakaolu ıslak kek tarifi pasta tadında nefis ve yapımı kolay! Kek harcının yarattığı akışkan kıvam nedeniyle ıslak kek vazgeçilmez lezzetiniz olacak.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurta ve toz şekeri derin bir kapta iyice çırpın. Sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin. Kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırıp yağlanmış 30x30 cm ebadında kare bir kaba boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin (pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir).
-
2
Sosu için bir kapta mandalina suyu ve toz şekeri şeker eriyene kadar karıştırın. Fırından çıkardığınız sıcak keki dilimleyin ve üzerine sosu gezdirin. Kek soğuduktan sonra mandalina dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri