Mısır Unlu Pancake
Pankek bizim kültürümüzde akıtma ya da krep olarak bilinen hamur işinin biraz daha kalını ve kahvaltıların yıldızıdır. Peynirli, zeytin ezmeli tuzlu çeşitleri yapılabileceği gibi çikolata kremalı ve meyveli çeşitlerini de aynı tarifle kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Biz bugün sizlere alışkın olduğunuzun dışında mısır unlu pankek tarifi vereceğiz. Kahvaltılık pratik tarif aradığınızda eliniz bu tarife hemen gidecek.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mısır unu, tuz, kabartma tozu, tarçın ve dut ununu karıştırın. Yumurta ve sütü ekleyin. Çırpma teli ile iyice karıştırdıktan sonra tane mısırları katın ve yeniden karıştırın.
-
2
Tavayı ısıtın. Tereyağı ile yağlayıp hamurdan 1 çorba kepçesi dolusu koyun. Önlü arkalı rengi kızarana kadar pişirin.
-
3
Tüm hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın. Üzerlerine bal gezdirip, dilediğiniz şekilde süsleyin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri