Hurmalı Kek Tarifi

Hem sağlıklı hem lezzetli bir kek tarifi arıyorsanız hurmalı kek tam size göre! İşte hurmalı kek tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve küp şeklinde doğrayın. Üzerine 1 tatlı kaşığı un serpin ve kenara alın.

  • 2

    Tereyağını pudra şekeri ile birlikte bir kapta çırpma teliyle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Bal, mahlep, kıyılmış Antep fıstığı ve hurmayı da ekleyin.

  • 3

    En son 2 su bardağı un ve kabartma tozunu katıp tüm malzemeyi karıştırın. Karışımı yağlanmış ve unlanmış küçük kek kalıplarına pay edin.

  • 4

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıplardan çıkarın ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...