Hurmalı Kek Tarifi
Hem sağlıklı hem lezzetli bir kek tarifi arıyorsanız hurmalı kek tam size göre! İşte hurmalı kek tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve küp şeklinde doğrayın. Üzerine 1 tatlı kaşığı un serpin ve kenara alın.
-
2
Tereyağını pudra şekeri ile birlikte bir kapta çırpma teliyle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Bal, mahlep, kıyılmış Antep fıstığı ve hurmayı da ekleyin.
-
3
En son 2 su bardağı un ve kabartma tozunu katıp tüm malzemeyi karıştırın. Karışımı yağlanmış ve unlanmış küçük kek kalıplarına pay edin.
-
4
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıplardan çıkarın ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL