Hurmalı Kırıntı Kek
Hurmalı kırıntılı kek nasıl yapılır diye merak edenlere enfes bir tarifimiz var. Pratik tarifiyle hurmalı yulaflı kek sizlerle…
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hurma, sıcak su, portakal suyu, 2 yemek kaşığı esmer şeker, limon suyu ve limon kabuğunu bir tencereye alın.
-
2
Orta ısıda hurma yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp portakal kabuğu ve vanilyayı ekleyin. İyice karıştırıp soğumaya bırakın.
-
3
Ayrı bir yerde un, yulaf ezmesi, kalan 1 su bardağı esmer şeker, tereyağı ve tuzu bıçak yardımıyla ve ufalanana kadar karıştırın.
-
4
Karışımın yarısını küçük boy kare kalıba alın. Üzerine iyice bastırarak yerleştirin. Hurmalı karışımı üzerine yayın.
-
5
Kalan unlu kırıntıyı ekleyip hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek pişirin. Fırından alıp ilk sıcağı geçince dilimleyin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri