Hurmalı Kırıntı Kek

Hurmalı kırıntılı kek nasıl yapılır diye merak edenlere enfes bir tarifimiz var. Pratik tarifiyle hurmalı yulaflı kek sizlerle…

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Hurma, sıcak su, portakal suyu, 2 yemek kaşığı esmer şeker, limon suyu ve limon kabuğunu bir tencereye alın.

  • 2

    Orta ısıda hurma yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp portakal kabuğu ve vanilyayı ekleyin. İyice karıştırıp soğumaya bırakın.

  • 3

    Ayrı bir yerde un, yulaf ezmesi, kalan 1 su bardağı esmer şeker, tereyağı ve tuzu bıçak yardımıyla ve ufalanana kadar karıştırın.

  • 4

    Karışımın yarısını küçük boy kare kalıba alın. Üzerine iyice bastırarak yerleştirin. Hurmalı karışımı üzerine yayın.

  • 5

    Kalan unlu kırıntıyı ekleyip hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek pişirin. Fırından alıp ilk sıcağı geçince dilimleyin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...