İncirli Kek
İncir lezzetinin kekle buluşması. Lezzetli tarifimiz...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ilık sütün içine maya, pudra şekeri, 1 adet yumurta, 1 su bardağı un ekleyip karıştırın. Oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirip, kalan 2 su bardağı unu ilave edin. Yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Üzerini hafif nemli bezle örtüp, 40 dakika dinlendirin.
-
2
Ayrı bir yerde kabukları temizlenip küçük doğranmış incir, kuru üzüm, ceviz, toz şeker ve tarçını harmanlayın. Hamuru unlanmış mutfak tezgahında yarım santim kalınlığında açın. Üzerine tereyağı sürüp, incirli karışımı yayın. 2 Rulo şeklinde sarıp, dilimleyin. Aralıkbırakmadan fırın tepsisine yerleştirin.
- 3
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine kayısı marmeladı gezdirin. Dilimleyip servis yapın. - 3
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL