İncirli Kek

İncirli Kek

İncir lezzetinin kekle buluşması. Lezzetli tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ilık sütün içine maya, pudra şekeri, 1 adet yumurta, 1 su bardağı un ekleyip karıştırın. Oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirip, kalan 2 su bardağı unu ilave edin. Yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Üzerini hafif nemli bezle örtüp, 40 dakika dinlendirin.
  • 2
    Ayrı bir yerde kabukları temizlenip küçük doğranmış incir, kuru üzüm, ceviz, toz şeker ve tarçını harmanlayın. Hamuru unlanmış mutfak tezgahında yarım santim kalınlığında açın. Üzerine tereyağı sürüp, incirli karışımı yayın. 2 Rulo şeklinde sarıp, dilimleyin. Aralık
    bırakmadan fırın tepsisine yerleştirin.
  • 3
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine kayısı marmeladı gezdirin. Dilimleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...