Esmer şekeri bir kaba alıp üzerine margarini ve yumurtaları ekleyip çırpın. Sonra ayçiçek yağı, süt, kakao ve vanilyayı da ilave edin. Karışımdan 1 su bardağını kenara ayırın. Fındıkları karışıma ekleyin. Kabartma tozunu unla karıştırıp harca ilave edin.
Hamuru yağlanmış unlanmış bir kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Kenara ayırdığınız kakaolu karışımın içine portakal suyunu ekleyin. Karıştırıp kekin üzerine dökün.
Diğer taraftan portakal kabuklarının beyaz kısımlarını ayırıp ince şeritler halinde kesin. Küçük bir kapta üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyerek 5 dakika kaynatın. Suyunu süzüp aynı işlemi tekrarlayın. Üçüncü seferde portakal kabuklarının üzerine su ile birlikte toz şeker de ilave edin. 5-10 dakika kaynatıp ocaktan alın. Kekinizi, hazırladığınız portakal şekerlemeleri, kıyılmış fındık ve fesleğenle süsleyerek servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.