Islak Kek
Çikolata'nın yoğun kıvamıyla mutluluk veren ıslak kek tarifimiz...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Toz şeker ve yumurtayı beyazlaşana dek çırpın. Süt, ardından eritilmiş margarin ekleyip iyice çırpın. Üzerine kakao eleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra kullanılmak üzere karışımdan 1 su bardağını kenara ayırın.
-
2
Kalan karışıma, un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip iyice çırpın. Margarinle yağlanmış orta boy fırın tepsisine boşaltıp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirin.
-
3
Fırından alıp, kabından çıkarmadan dilimleyin. Üzerine, kenara ayırdığınız karışımı kaşık yardımıyla dökün. Ilık veya soğuk servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL