Islak kek tarifi: Pastane usulü çikolatalı ıslak kek nasıl yapılır?
Tatlı severlerin en çok sevdiği tatlıların başında gelen çikolatalı ıslak kek nasıl yapılır pek çok kişi merak ediyor. Pastanelerde yapılan enfes ıslak kekin nasıl yapıldığını merak edenler Pastane usulü çikolatalı ıslak kek nasıl yapılır? sorusunu araştırıyor. Peki bu leziz tatlı nasıl yapılıyor? İşte tarifi…
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Islak kek tarifi için ilk olarak Yumurta, şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır. Bu karışımdan bir su bardağı ayrılır. Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur. Yağlanmış tepsiye dökülerek 170 derecede fırına sürülür.
-
2
Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışıma yarım bardak süt ilave ederek 1 taşım kaynatılır.
-
3
Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra 10 dk kadar sonra üzerine yavaş yavaş soğuk şerbet dökülür. Üzerine ceviz serpilir. Birkaç saat dinlendirildikten sonra ıslak kek servis edilebilir.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri