Kayısılı Kek Dilimleri

Kayısılı kek dilimleri, ferahlatıcı ve lezzetli bir kek tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tereyağı ve çikolatayı ısıya dayanıklı cam bir kaseye alıp benmari usulü eritin. Yumurta ve toz şekeri mikserleyin. Un, kabartma tozu, badem ve eriyen tereyağı ve çikolatayı sırayla şekerli yumurtaya ekleyin.
  • 2
    Kayısıları bölüp çekirdeklerini çıkartın. 23 cm'lik kalıbı yağlayın. Kayısıları kalıbın dibine sıralayın. Üzerine hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40- 45 dakika kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...