Kayısılı ve Erikli Kek

Kayısılı ve Erikli Kek

Meyvelerin uyumu kayısılı ve erikli kek tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kayısıların 4, mürdüm eriklerinin 3 tanesini kenara ayırın. Kalanların çekirdeklerini çıkarıp küp doğrayın. Üzerine kararmalarını önlemek için limon suyu sıkarak kenara alın.
  • 2
    Margarin ve toz şekeri bir kaba alıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Üzerine yumurta, süt, vanilya, rendelenmiş limon kabuğu, küp
    doğranmış kayısı ve mürdüm eriklerini ekleyip karıştırın. Kabartma tozu ve unu karıştırıp harca ekleyin. Hazırladığınız hamuru yuvarlak bir kalıba dökün.
  • 3
    Ayırdığınız mürdüm erikleri ve kayısıları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Kalıba aldığınız kekin üzerine meyveleri yerleştirin. Kalıbın kenar kısmına ince bir şerit halinde kıyılmış antep fıstığı serpin.
  • 4
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...