Kestaneli Brownıe Tarifi

Kestaneli Brownıe Tarifi

Kestaneli brownıe tarifi farklı tatlar sevenler için doğru tercihtir. Kakao ve kestane karışımı kestaneli brownie nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Çikolata ve tereyağını cam bir kaba alıp, kaynamasına izin vermeden benmari usulü eritin. Eriyen karışımı ocaktan alıp ara sıra plastik spatula yardımıyla karıştırarak oda sıcaklığına getirin.
  • 2
    Yumurta ve toz şekeri büyük bir karıştırma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 5 dakika çırpın. Daha sonra çikolatalı karışımla yumurtalı karışımı birleştirip yarım dakika düşük devirde çırpın.
  • 3
    Un, tuz ve kakaoyu bir kaba eleyip karıştırın ve sonra sıvı karışıma ilave edin. Katı parçalar kaybolana dek yine yarım dakika mikserin en düşük devrinde çırpın.
  • 4
    Karışımı pişirme kağıdı ile kaplanmış 20x20 cm'lik en az 5 cm yüksekliğinde bir kalıba düz olacak şekilde dökün.
  • 5
    Üzerine kabukları temizlenmiş bütün haldeki 10 adet haşlanmış kestaneyi batırın. Kalan kestaneleri ince kıyıp en üste ekleyin ve hafifçe bastırın.
  • 6
    Kalıbı fırının orta katına tel ızgara üzerine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında 25 dakika pişirin.
  • 7
    Pişen brownie'yi kek kalıbında soğumaya bırakın. Kalıptan alın ve dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...