Kuru Meyveli Kek
Kuru meyvelerde oluşan lezzetli yumuşak kek tarifimiz...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derin bir kapta yumurtayı çırpın. Toz şeker ekleyip, çırpmaya devam edin. Süt ve ayçiçek yağı katıp, tekrar çırpın. Un, kabartma tozu ve tarçın ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırın. Elma kurusu ve kayısıyı küp şeklinde doğrayın.
-
2
Kuru üzümü kekin dibine çökmemesi için 1 tatlı kaşığı unla karıştırın. Meyve kurularını da hamurun içine katın ve karıştırın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın.
-
3
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 50-60 dakika pişirin. Ilındıktan sonra ters çevirip servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL