Mascarpone Kremalı İngiliz Keki (Endonezya Mutfağı)

Mascarpone Kremalı İngiliz Keki Endonezya Mutfağı

Yumuşak kek dokusu, hafif tatlı mascarpone kremasıyla birleşerek her lokmada enfes bir lezzet sunuyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bademi kaynar suda 1-2 dakika kaynatıp kabuklarını soyun. Bir kaseye küçük doğranmış kuru kayısıyı koyun. Üzerine badem, antep fıstığı, kuru üzüm ve küçük kesilmiş kuru meyve parçalarını ilave edip kenara alın.
  • 2
    Diğer taraftan tereyağını geniş bir kaba alın. Üzerine pudra şekerini ilave edip telle 10 dakika hızlı hızlı çırpın. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Pudra şekerli tereyağına yumurta sarılarını birer birer ilave edin. Yumurta aklarını ayrı bir yerde kar gibi olana kadar çırpın ve harca ekleyin. Un ve kabartma tozunu ilave edin.
  • 3
    Beklettiğiniz meyveleri ekleyip karıştırın. Hamuru yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında içini çekene kadar (hamura bir kürdan ya da bıçak batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.
  • 4
    Kremayı hazırlamak için, süt ve yumurta sarısını iyice çırpın. Bir tencereye aktarıp ocağa oturtun. Hafifçe ısındığında üzerine toz şeker ekleyin. Unu eleyerek üzerine ilave edin. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp ılıtın. Mascarpone peynirini ilave edip karıştırın ve kenara alın.
  • 5
    Pişen keki soğuyana kadar kalıpta bekletin. Daha sonra çıkarıp enine ikiye bölün ve kenarlarını düzeltin. Alt parçayı servis tabağına alın. Üzerine krema sürün. İkinci parçayı üzerine kapatın. Kalan kremayı üzerine sürün. Dilimleyin ve çilekle süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...