Muzlu ve Beyaz Çikolatalı Kek
Tüm ailenizin keyifle yiyeceği muzlu ve beyaz çikolatalı kek tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derin bir sos kabında şeker, krema ve 100 gram tereyağını eritip, yoğun kıvamlı bir sos elde edin. Kabukları soyulup küçük doğranmış muzları bu sosa ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın.
-
2
Diğer taraftan kalan tereyağını ve beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Diğer bir kaba yumurta, pudra şekeri, vanilya çubuğunu ikiye kesip, çıkardığınız kısmı ve çırpılmış yumurtayı alın. Üzerine çikolatalı karışımı ekleyin. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip nazikçe karıştırın.
-
3
Son olarak muzlu sosu ekleyin. Karışımı yağlı kağıt ile kaplanmış 20x28 cm ebadındaki dikdörtgen bir kalıba yayın. Aralıklarla vişneleri dizin. Son olarak file bademi serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin (kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırın. Kürdan bu süre sonunda ıslak çıkabilir. Kek bekleyince kendini toparlayıp sertleşecektir).
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri