Muzlu ve Beyaz Çikolatalı Kek

Tüm ailenizin keyifle yiyeceği muzlu ve beyaz çikolatalı kek tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Derin bir sos kabında şeker, krema ve 100 gram tereyağını eritip, yoğun kıvamlı bir sos elde edin. Kabukları soyulup küçük doğranmış muzları bu sosa ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın.

  • 2

    Diğer taraftan kalan tereyağını ve beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Diğer bir kaba yumurta, pudra şekeri, vanilya çubuğunu ikiye kesip, çıkardığınız kısmı ve çırpılmış yumurtayı alın. Üzerine çikolatalı karışımı ekleyin. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip nazikçe karıştırın.

  • 3

    Son olarak muzlu sosu ekleyin. Karışımı yağlı kağıt ile kaplanmış 20x28 cm ebadındaki dikdörtgen bir kalıba yayın. Aralıklarla vişneleri dizin. Son olarak file bademi serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin (kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırın. Kürdan bu süre sonunda ıslak çıkabilir. Kek bekleyince kendini toparlayıp sertleşecektir).

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.