Pekmezli Cheesecake
Cheesecake severler için farklı bir lezzet pekmezli cheesecake tarifimiz...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bisküviyi robottan geçirin ve bir kaba alın. Eritilmiş tereyağı katın ve iyice yoğurun. Kelepçeli kek kalıbının dibine bu karışımı elinizle bastırarak döşeyin ve 10 dakika buzdolabında bekletin.
-
2
İçi için yumurtayı derin bir kasede çırpın. İçine labne peyniri, pudra şekeri, lor peyniri, vanilya ve üzüm pekmezini katıp, karıştırın. Kelepçeli kalıbın içindeki bisküvili karışımın üzerine dökün.
-
3
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin (bu arada kekin üzerinin çatlamaması için ısıya dayanıklı kabın içine sukoyup, fırının bir köşesine yerleştirin). Fırından çıkardığınız kek oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun ve 2-3 saat soğutun. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL