Pırasalı Mısır Keki

Lezzetli ve besleyici pırasalı mısır keki tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ayıklanmış pırasayı çok ince olacak şekilde kıyın ve tuzla ovun. Daha sonra sıkarak, suyunu çıkarın ve bir kenara alın. Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri çırpıcı ile iyice çırpın. İçine ayçiçek yağı ve süt katıp, tekrar çırpın. Mısır unu, un ve kabartma tozu ilave edip, tüm malzemeyi iyice karıştırın.
  • 2
    Harcı yağlanmış orta büyüklükte bir fırın kabına boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pul biber serpin ve dilimleyerek, servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.