Portakallı Haşhaşlı Kek

Portakallı Haşhaşlı Kek

Portakalın aroması ve haşhaşın birleşimiyle lezzetli kek tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Haşhaş ve kaynar suyu kısık ateşte, haşhaş suyu çekene dek, arada karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • 2
    Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Tereyağı, toz şeker ve vanilyayı mikserle, toz şeker eriyene dek çırpın. Teker teker yumurta sarılarını ekleyin. Kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Un ve portakal kabuğunu ilave edin.
  • 3
    Ayrı bir yerde yumurta aklarını bir tutam tuzla kar haline gelene dek çırpın ve metal bir kaşık yardımıyla tereyağlı karışıma ekleyin. Yağlı kağıtla kaplanmış 25x35 cm'lik kek kalıbı'na boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
  • 4
    Üzeri için portakal suyu, toz şeker ve nişastayı kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kekin üzerine gezdirip soğumaya bırakın. Fırınlanmış portakal dilimleri ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...