Şeker Brownie
Farklı lezzetler denemeyi sevenler için brownie'yi birde böyle denemenizi öneririz. Şeker brownie tarifimiz...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bitter çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Ocaktan alın ve oda sıcaklığına geldikten sonra toz şekeri ekleyin ve çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip, çırpmaya devam edin.
-
2
Vanilya ekstratı, rendelenmiş limon kabuğu ve iri çekilmiş antepfıstığını bu karışıma katıp, karıştırın. En son unu ilave edin ve 1-2 kez karıştırın. 20x20 cm ebadındaki kare bir pişirme kabını yağlayıp, içini yağlı kağıt ile kaplayın.
-
3
Hazırladığınız karışımı bu kalıba boşaltın ve üzerini spatula ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Piştikten sonra fırından alın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
-
4
Brownie'den 5x5 cm genişliğinde eşit kareler kesin ve renkli şeker hamuru ile kapladıktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri