Kek için tereyağı ve esmer şekeri mikserle çırparak, krema haline getirin. Teker teker yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyip, karışıma ekleyin. Daha sonra yağlanmış kelepçeli veya baton kek kalıbına boşaltın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Soğuduktan sonra elinizle toz haline gelene kadar ufalayın. Krem peynir ve pudra şekerini ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayıp, buzdolabında en az 3 saat bekletin.
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve top kekleri bulayın. Üzerlerini renkli şekerleme ve renkli damla çikolatalarla süsleyip, dilerseniz külahta servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.