Vişneli Çikolatalı Cupcake

Tatlı bir dokunuş, vişne ve çikolatanın mükemmel uyumuyla lezzetli cupcake tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Çikolatayı benmari usulü eritin ve oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.
  • 2
    Tereyağı ile toz şekeri derin bir kapta kabarana kadar çırpın. Kremayı ve çikolatayı ilave edip karıştırın. Yumurtaları teker teker ilave ederken bir yandan da karıştırmaya devam edin. Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu eleyerek, karışıma katın. En son süzülmüş vişne reçeli tanelerini de ekledikten sonra tüm malzemeyi şöyle bir karıştırın. Kalıpların yarısı dolacak şekilde karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin ve soğuması için bir kenara alın.
  • 3
    Krema için toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, un ve sütü bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak koyu bir kıvama gelene kadar pişirin ve buzdolabında en az 2 saat bekletin. Kremayı ilave edip, pürüzsüz bir hale gelene kadar mikserle çırpın. Reçel suyunu ve toz krem şantiyi ekledikten sonra 1-2 dakika daha çırpın. Sıkma torbasına doldurun ve keklerin üzerine şekil vererek sıkın. Üzerini rendelenmiş çikolata ve vişne reçeli ile süsleyin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...