Enginarlı Kiş
Enginarla yapabileceğiniz lezzetli bi yemek tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için unu geniş bir kaba alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Üzerine yumurta, tereyağı ve tuz koyup karıştırın.
-
2
Azar azar su ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika dinlenmeye bırakın Diğer taraftan enginarları tuzlu ve limonlu suda 25 dakika haşlayın.
-
3
Daha sonra sudan alıp kuşbaşı doğrayın ve kenara alın. Soğanı piyazlık, kereviz sapı ve domatesleri küp doğrayın. Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp çekene dek kavurun.
-
4
Üzerine tereyağı, un, kereviz sapı, bezelye ve domates koyup, 10 dakika kavurun. Yarım su bardağı sıcak su ekleyip, 15-20 dakika pişirin. Tencereye enginar tuz, karabiber ve kıyılmış kekik katıp suyunu çekene dek pişirin.
-
5
Ilınması için kenara alın. Dinlenen hamuru ikiye bölün. Bir parçasını merdane yardımıyla açın. Orta boy yuvarlak bir fırın kabını yağlayın.
-
6
Hamuru kullanacağınız kabın tabanına, kenarları da kaplayacak ve bir parmak dışarı taşacak şekilde keserek yerleştirin. Enginarlı harcı hamurun üzerine boşaltın.
-
7
Kalan hamuru açıp, kabın büyüklüğünde kesin ve harcın üzerine yerleştirin. Kabın dibine yerleştirdiğiniz hamurun dışarı sarkan kısımlarını iç kısma çevirin ve bastırarak üstteki hamura yapıştırın.
-
8
6 Yumurta sarısı ve suyu çırpıp bir fırça yardımı ile hamurun üzerine sürün. Küçük bir kurabiye kalıbı ile hamurun üst kısmını birkaç yerinden kesin.
-
9
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri