Ispanaklı Atıştırmalık
Cumartesi günü geç kahvaltı yapmayı sevenler için harika bir atıştırmalık tarifimiz var. Ispanakla lezzetlendirilmiş kolay ıspanaklı atıştırmalık tarifimiz sizlerle…
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sadeyağı tavada eritin. Kimyon ve kişnişi yağda 2-3 dakika kavurun. Taze zencefili, kapya biberi ve soğanı ekleyin. Soğan pembeleşinceye kadar pişirin.
-
2
Ispanağı ekleyip tuz ve karabiberini katın. Ocağı kısıp kapağı kapalı olarak ve suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Orta boy tencereye 1.2 litre su doldurun.
-
3
Kaynadığında polentayı ekleyin. Ocağı kısıp suyunu çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Ispanaklı karışımı ekleyip karıştırın. Orta boy ve dikdörtgen bir kalıbın tabanına pişirme kağıdı yerleştirin.
-
4
Hafifçe yağlayın. Üzerine zevkinize göre kırmızı pul biber biber, kişniş, kimyon ya da susam serpin. Karışımı nazikçe dökün ve soğumaya bırakın. 1-2 saat ya da 1 gece buzdolabında dinlendirin.
-
5
Sürenin sonunda polentayı dikdörtgen olacak şekilde dilimleyin. Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin.
-
6
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında arada bir çevirerek 40 dakika pişirin. Yanında ev yapımı domates sosla ya da sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri