Ispanaklı Atıştırmalık

Cumartesi günü geç kahvaltı yapmayı sevenler için harika bir atıştırmalık tarifimiz var. Ispanakla lezzetlendirilmiş kolay ıspanaklı atıştırmalık tarifimiz sizlerle…

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Sadeyağı tavada eritin. Kimyon ve kişnişi yağda 2-3 dakika kavurun. Taze zencefili, kapya biberi ve soğanı ekleyin. Soğan pembeleşinceye kadar pişirin.

  • 2

    Ispanağı ekleyip tuz ve karabiberini katın. Ocağı kısıp kapağı kapalı olarak ve suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Orta boy tencereye 1.2 litre su doldurun.

  • 3

    Kaynadığında polentayı ekleyin. Ocağı kısıp suyunu çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Ispanaklı karışımı ekleyip karıştırın. Orta boy ve dikdörtgen bir kalıbın tabanına pişirme kağıdı yerleştirin.

  • 4

    Hafifçe yağlayın. Üzerine zevkinize göre kırmızı pul biber biber, kişniş, kimyon ya da susam serpin. Karışımı nazikçe dökün ve soğumaya bırakın. 1-2 saat ya da 1 gece buzdolabında dinlendirin.

  • 5

    Sürenin sonunda polentayı dikdörtgen olacak şekilde dilimleyin. Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin.

  • 6

    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında arada bir çevirerek 40 dakika pişirin. Yanında ev yapımı domates sosla ya da sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...