Semizotlu Kiş

İster kahvaltı, ister çay saatine nefis bir semizotlu kiş tarifi sizlerle…

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tabanı için hamur malzemesini geniş bir kaba alıp iyice yoğurun ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.

  • 2

    Hamuru streç filme sarıp 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp merdane yardımıyla orta boy bir tart kalıbının kenarlarını da kaplayacak büyüklükte açın.

  • 3

    Yağlanmış kalıba kenarlarından hafifçe sarkacak şekilde yerleştirin. Tabanına çatal yardımıyla delikler açın.

  • 4

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 7-8 dakika hafifçe kızarana kadar pişirin. Üzeri için tüm otları ayrı ayrı ve diri kalacak şekilde haşlayın. Sudan alıp soğutun ve kıyın.

  • 5

    Hepsini bir kaba alıp üzerlerine tuz, fesleğen ve biberiye ekleyip karıştırın. Daha sonra pişen tart hamurunun üzerine yayın.

  • 6

    Krema ve yumurtayı çırpıp üzerine dökün. En son üzerine bir kapta karıştırdığınız peynirleri ekleyin.

  • 7

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri iyice kızarana kadar pişirin ve ılındıktan sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...