Cumartesi günü geç kahvaltı yapmayı sevenler için harika bir atıştırmalık tarifimiz var. Ispanakla lezzetlendirilmiş kolay ıspanaklı atıştırmalık tarifimiz sizlerle…
Sadeyağı tavada eritin. Kimyon ve kişnişi yağda 2-3 dakika kavurun. Taze zencefili, kapya biberi ve soğanı ekleyin. Soğan pembeleşinceye kadar pişirin.
Ispanağı ekleyip tuz ve karabiberini katın. Ocağı kısıp kapağı kapalı olarak ve suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Orta boy tencereye 1.2 litre su doldurun.
Kaynadığında polentayı ekleyin. Ocağı kısıp suyunu çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Ispanaklı karışımı ekleyip karıştırın. Orta boy ve dikdörtgen bir kalıbın tabanına pişirme kağıdı yerleştirin.
Hafifçe yağlayın. Üzerine zevkinize göre kırmızı pul biber biber, kişniş, kimyon ya da susam serpin. Karışımı nazikçe dökün ve soğumaya bırakın. 1-2 saat ya da 1 gece buzdolabında dinlendirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında arada bir çevirerek 40 dakika pişirin. Yanında ev yapımı domates sosla ya da sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.