Nohut Çerezi
Sağlıklı ve pratik atıştırmalık arayanlar için nohut çerezi tarifimiz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Nohudu geniş bir kaba alıp üzerine kalan malzemeyi ilave edin. İyice harmanlayıp, pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kıtırlaşana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
-
2
SOFRA SIRLARI
*Bu çerezi uzun süre kilerinizde beklemiş, bayatlamış nohuttan da yapabilirsiniz. Nohudu akşamdan bol su ile dinlendirin. Ertesi gün suyunu süzüp yukarıdaki tarifi uygulayın.
*Hazırladığınız çerezi kapaklı cam bir kavanozda saklayabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL