Susamlı Krakerler
Küçük ama lezzet dolu! İncecik ve çıtır susamlı krakerler, her ısırıkta fındıksı ve hafif tuzlu bir tat sunuyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kuru malzemeyi derin bir kasede iyice karıştırın. Tereyağını ve suyu ilave edip, yumuşak bir hamur elde edene kadar, gerekirse un ya da su ekleyerek karıştırmaya devam edin.
-
2
Yarım saat strech filme sarılı halde buzdolabında dinlendirin. Merdane ile incecik açın. Dilerseniz kalıpla yuvarlak şekiller kesin. Ya da bıçakla uzun şeritler kesip, onları da dikdörtgen şeklinde kesin.
-
3
Şekil verdiğiniz hamurları, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Yumurta akını çırpın ve fırça ile hamurların üzerine sürün. Üzerlerine bolca susam serpin
-
4
. Dilerseniz bazılarını siz de benim gibi biberiye ile süsleyin. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 15-20 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL